Voor het eerst aan een kunstgebit; dit is wat je moet weten

Voor het eerst aan een kunstgebit; dit is wat je moet weten

Voor het eerst aan een kunstgebit; dit is wat je moet weten

30 september 2020
 Categorieën:
Tandarts, Blog


Voor veel mensen is het lastig om toe te geven aan het feit dat zij een kunstgebit nodig hebben. Maar voor een optimaal eetgemak en de verlichting van pijnklachten in de mond, is het belangrijk om hier niet te lang mee te wachten wanneer dit echt nodig is. Wil je weten wat je precies kunt verwachten wanneer je dit nieuwe gebit krijgt? Lees dan gauw verder om je klaar te stomen voor dit nieuwe tijdperk.

Wanneer is het nodig?
Het is normaal dat je niet staat te popelen om deze gebitsprothese te laten aanmeten. Maar toch is het belangrijk om hier niet te lang mee te wachten. Wanneer je last hebt van jouw kaak tijdens het eten of wanneer je al meerdere tanden bent verloren, kan een prothese voor veel verlichting zorgen. Ga naar jouw tandarts voor een consult en laat je informeren over de noodzaak van een gebitsprothese.

Welke mogelijkheden zijn er?
In veel gevallen is het nog niet nodig om een compleet gebit te vervangen. Vandaag de dag kan er bijvoorbeeld ook een prothese worden gemaakt voor specifieke tanden in het gebit. Is het bijvoorbeeld alleen nodig om de achterste tanden te vervangen voor een prothese? Dan kan dat via een brugprincipe. Dan is niet een complete vervanging nodig. Ook kan er een gebitsprothese gemaakt worden voor alleen de bovenste of alleen de onderste helft van het gebit. Aangezien het een grote en dure ingreep is, verkiezen veel mensen om direct boven én onder te laten vervangen.

Vergoeding voor de procedure
Grijp de portemonnee er maar bij, want de kosten voor een gebitsprothese mogen er zijn. Het is daarom belangrijk om van tevoren te weten wat de mogelijkheden voor een vergoeding zijn. Je kunt jouw zorgverzekering aanpassen, waardoor deze procedure voor een groot deel wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Het is daarom verstandig om een laag eigen risico te kiezen en een extra aanvullende tandartsverzekering te kiezen. Hier betaal je maandelijks iets meer voor, maar kan de kosten voor het grootste deel wel vergoeden. Bekijk je polis of vraag een gesprek aan met jouw zorgverzekeraar voor het beste pakket.

Toegeven dat een kunstgebit nodig is? Voor veel mensen is dit nog best lastig. Maar het is belangrijk om dit wel tijdig te laten aanmeten. Dit kan je veel problemen aan de tanden of de kaak voorkomen. Er zijn vandaag de dag veel mogelijkheden voor protheses en genoeg opties voor de vergoeding van deze procedure. Zo is het een minder grote stap om een gebitsprothese bij Leeseman Tandprotheticus aan te laten meten.

Over ons
Advies en voorlichting over gebitsverzorging

Hi! Ik ben Luca en ik ben sinds kort blogger op deze site. Ik ben werkzaam bij een tandartsenpraktijk als mondhygiëniste, dus ik kan jullie alles vertellen over het verzorgen van het gebit. Op mijn werk geef ik vaak voorlichting over bijvoorbeeld aandoeningen aan het tandvlees, het ontstaan van gaatjes en hoe voedingsgewoonten hier invloed op hebben. Daarnaast adviseer ik patiënten hoe zij het beste hun mond kunnen verzorgen. Een gezond gebit is natuurlijk erg belangrijk! Het lijkt me daarom erg leuk en nuttig voor jullie, als ik deze tips ook in deze blog zou zetten. Hopelijk help ik met mijn artikelen jullie aan een stralende lach! Veel leesplezier!

Zoeken
Categorieën
Archief
Recente artikelen