Beugel

Beugel

Beugel

17 april 2019
 Categorieën:
Tandarts, Blog


Beugel

Het gebit is een belangrijk onderdeel in het gezicht. Tijdens het communiceren gaat er veel aandacht naar uit. Een mooi gebit ziet er verzorgd uit. Het geeft aan dat je jouw voorkomen belangrijk vindt. Ieder persoon heeft weer een ander gebit. Zo kan er bijvoorbeeld een verschil zijn in de vorm van de tanden. Ook het formaat is bij ieder mens anders en verder is de stand ook divers. Dat maakt een gebit zo speciaal - ieder persoon een ander soort. Kleine afwijkingen kunnen prachtig zijn, want zij geven dat beetje extra aan een gezicht. Toch is het ook van belang dat een gebit in een rechte stand staat. Dat heeft verschillende redenen. Dit kan gerealiseerd worden met een beugel. Wil je meer informatie over dit hulpmiddel en wat de redenen kunnen zijn voor het plaatsen van een beugel? In dit artikel lees je er meer over.

Wat zijn de redenen?

Zoals genoemd zijn er diverse redenen voor een beugel. Vaak wordt op jonge leeftijd al aangestuurd op een beugel door de tandarts. Diegene constateert een afwijking aan het gebit. In zo'n geval zal de cliënt doorgestuurd worden naar een orthodontist. Afwijkingen kunnen verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld langdurig gebruik van een speen of de gewoonte om te duimzuigen. Bij kleine kinderen kan het gebit al scheef gaan groeien. De tanden kunnen ook op een verkeerde manier doorkomen, dan is een beugel ook noodzakelijk. Ook volwassenen kiezen nog vaak voor een beugel, zodra de verstandskiezen doorkomen kan het gebit van stand veranderen. Dan willen veel volwassen toch een beugel om dit recht te krijgen. Een rechtstaand gebit zorgt ook minder snel voor problemen. Zo krijg je minder snel gaatjes, want je kunt overal goed poetsen. Ook gaat kauwen op een soepele manier, het bovengebit sluit mooi aan op het ondergebit. Verder kun je beter spreken met een recht gebit. Dit zijn diverse redenen voor een bezoekje aan de orthodontist.

Waar kun je het laten plaatsen?

Een beugel wordt doorgaans geplaatst door een orthodontist. In sommige gevallen kan een tandarts het ook plaatsen. In overleg met de tandarts kun je bepalen of een beugel nodig is. Ook kun je zelf contact opnemen met een orthodontist. Een orthodontist is gespecialiseerd in het plaatsen van beugels. Tijdens het hele traject wordt een client begeleid door een orthodontist.

Wat is het resultaat?

Een beugel kan een prachtig resultaat opleveren. Vaak krijgt het zelfvertrouwen een flinke boost. Ook zal je minder snel problemen ervaren aan het gebit doordat alles in een rechte stand staat. Op verschillende vlakken levert een beugel een mooi resultaat.

Over ons
Advies en voorlichting over gebitsverzorging

Hi! Ik ben Luca en ik ben sinds kort blogger op deze site. Ik ben werkzaam bij een tandartsenpraktijk als mondhygiëniste, dus ik kan jullie alles vertellen over het verzorgen van het gebit. Op mijn werk geef ik vaak voorlichting over bijvoorbeeld aandoeningen aan het tandvlees, het ontstaan van gaatjes en hoe voedingsgewoonten hier invloed op hebben. Daarnaast adviseer ik patiënten hoe zij het beste hun mond kunnen verzorgen. Een gezond gebit is natuurlijk erg belangrijk! Het lijkt me daarom erg leuk en nuttig voor jullie, als ik deze tips ook in deze blog zou zetten. Hopelijk help ik met mijn artikelen jullie aan een stralende lach! Veel leesplezier!

Zoeken
Categorieën
Archief
Recente artikelen